Začala sa oprava cesty na Ulici slovenského odboja v Poprade

09.10.2012 Poprad

Poprad 9. októbra (TASR) - Komunikácia na Ulici slovenského odboja v Poprade je už niekoľko rokov pravdepodobne najpoškodenejšou cestou v meste. Vyriešiť kritický stav komunikácie zo strany magistrátu doteraz nebolo možné, nakoľko cesta tretej triedy spadá pod pôsobnosť Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

„Táto cesta až po veľčiansky most je naozaj v dezolátnom stave, to vnímajú aj všetci Popradčania,“ konštatoval primátor mesta Poprad Anton Danko. V spolupráci s predsedom PSK sa mu podarilo presvedčiť zastupiteľstvo PSK, že uvedený problém je naozaj akútny. Po tejto dohode poputuje vyše 140.000 eur z rozpočtu PSK na rekonštrukciu komunikácie v dĺžke 530 metrov v plnom profile.

Práce sa začali už minulý týždeň. Najskôr sa vyberú obrubníky a celé lôžko veľčianskeho mosta a na záver sa bude frézovať a klásť nový asfalt. Novú cestu by mohli motoristi v Poprade využívať už o mesiac.

„Mám informáciu od dodávateľa stavby, že rekonštrukcia tejto stavby bude dokončená do konca októbra, pokiaľ však neprídu nejaké mimoriadne zlé poveternostné podmienky,“ dodal Danko.

Predmetná cesta nadväzuje na kruhový objazd pri Hoteli Poprad, ktorý sa podarilo vybudovať presne pred rokom a smeruje do Vysokých Tatier cez mestskú časť Veľká. Rekonštrukcia vozovky si na dotknutom úseku vyžiada čiastočné dopravné obmedzenia. Samospráva preto žiada vodičov o trpezlivosť.
 

Vyberte región